Bănci și Asigurări

Grupul austriac Erste, acţionarul majoritar al BCR, l-a numit pe Maurizio Poletto în poziţia de Director Operaţional, iar Peter Bosek, care preia în iulie funcţia de CEO, va fi şi şef pe Retail

Grupul austriac Erste, acţionarul majoritar al BCR, l-a...

Autor: Roxana Rosu

13.05.2024, 13:13 272

Erste, acţionarul majoritar al BCR, a făcut câteva schimbări la nivelul echipei de management, care va fi condusă începând din iulie de Peter Bosek (foto). 

Astfel, noul CEO va prelua şi conducerea diviziei de retail, în timp ce Maurizio Poletto, actual chief platform officer, va fi, tot din iulie, şi director operaţional (COO). 

Maurizio Poletto este membru al consiliului executiv al Erste Group din 2021, când a fost numit primul chief platform officer (CPO) din istoria grupului bancar. În noul său rol de COO, el va fi responsabil de operaţiunile de IT, în locul lui David O'Mahony, care va rămâne în poziţia de consilier până la sfârşitul anului. 

Cu aceeaşi ocazie, Consiliul de Supraveghere al Erste a confirmat că Peter Bosek va deţine şi rolul de chief retail officer, pe lângă funcţia de CEO, la revenirea lui în cadrul grupului bancar începând cu 1 iulie 2024. Bosek a mai coordonat divizia de Retail a Erste şi în trecut, în 2019 şi 2020, când a ocupat şi funcţia de CEO al filialei austriece Erste Bank ÷sterreich. Ulterior, el a preluat funcţia de CEO la Luminor Group, cu sediul în Estonia.

Consiliul de conducere al Erste va fi format din 5 membri: Peter Bosek, Stefan Dˆrfler (CFO), Alexandra Habeler-Drabek (Chief Risk Officer), Ingo Bleier (Chief Corporates and Markets Officer) şi Maurizio Poletto. 

La 31 martie 2024, activele totale ale grupului Erste se cifrau la 342,6 mld. euro, în creştere cu 1,64% faţă de 31 decembrie 2023 şi în scădere uşoară, de la 342,9 mld. euro la 31 martie 2023. În paralel, profitul operaţional a marcat o creştere de 19,8% faţă de T1/2023, la 1,5 mld. euro.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels