Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Maib, cea mai mare bancă din Republica Moldova, încheie primul trimestru din 2024 cu un profit net de 18,1 mil. euro, plus 2,3% faţă de T1/2023

Bursă. Maib, cea mai mare bancă din Republica Moldova,...

Autor: Tibi Oprea

17.05.2024, 07:20 309

Maib, cea mai mare instituţie de credit din Republica Moldova şi care pregăteşte listarea la Bursa de Valori Bucureşti, a încheiat primul trimestru din 2024 cu un profit net de 349,3 mil. lei moldoveneşti (circa 91 mil. lei româneşti sau 18,1 milioane de euro), în creştere cu 2,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior şi cu 49,8% faţă de trimestrul anterior. 

Potrivit datelor din raportul financiar trimestrial al băncii, venitul net din dobânzi (NII) a crescut cu 4,6% de la un trimestru la altul, dat fiind faptul că marja netă de dobândă s-a stabilizat, în timp ce portofoliul de credite a crescut. Faţă de aceeaşi perioadă din 2023, NII a scăzut cu 15,5%, scădere compensată de creşterea portofoliului de credite, creşterea veniturilor din alte surse decât dobânzile şi de recuperările din segmentul corporate.

„Maib a înregistrat o creştere a profitului în T1 2024, atât în termeni trimestriali, cât şi în termeni anuali, deoarece marja netă de dobândă s-a stabilizat. În mod încurajator, observăm, de asemenea, semnele de redresare economică şi de forţă în ceea ce priveşte creditele de consum şi ipotecare“, spune Giorgi Shagidze, CEO al Maib. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro