Burse - Fonduri mutuale

Schimbări în topul celor mai mari administratori de fonduri mutuale după active Raiffeisen AM a trecut pe prima poziţie în locul Erste AM în martie. BRD AM a depăşit BT AM şi a ajuns pe locul trei în februarie. Activele nete ale celor mai mari 10 societăţi de administrare au urcat cu 9% în primele trei luni, la 22 mld. lei.

Schimbări în topul celor mai mari administratori de...

Autor: Tibi Oprea

13.05.2024, 07:00 971

Raiffeisen Asset Management şi-a majorat în primul trimestru din 2024 cu 11,3% sau 462 mil. lei activele nete pe care le administrează (OPCVM), ajungând la un total de 4,56 mld. lei şi reuşind să depăşească în cursul lunii martie Erste Asset Management, a cărui creş­tere a fost de 6% sau 257 mil. lei, la 4,55 mld. lei, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor agregate de la Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF).

O altă schimbare la vârful administratorilor de fonduri a avut loc în februarie între BRD Asset Management şi BT Asset Management. BRD AM a înregistrat o creştere a activelor nete de 13,2% (526 mil. lei), a doua cea mai ridicată în funcţie de dinamică şi cea mai mare în funcţie de valoare, reuşind să depăşească BT AM, care a crescut cu 8,1% (326 milioane de lei). BRD AM a urcat astfel pe locul trei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro