Business Hi-Tech

Este oficial: Apple a ajuns la un acord cu OpenAI pentru implementarea ChatGPT pe iPhone

Este oficial: Apple a ajuns la un acord cu OpenAI pentru...

Autor: Mediafax

13.05.2024, 09:30 594

Apple ajunge la un acord cu OpenAI pentru a utiliza tehnologia acestui startup pe iPhone, ca parte a unui efort mai amplu de a aduce funcţii de inteligenţă artificială pe dispozitivele sale, potrivit unor persoane familiarizate cu acest subiect, citate de The Businesss Times.

Cele două părţi au finalizat termenii unui pact pentru utilizarea funcţiilor ChatGPT în iOS 18, următorul sistem de operare al Apple pentru iPhone, au declarat persoanele citate, care au cerut să nu fie identificate deoarece situaţia este privată. Apple a purtat, de asemenea, discuţii cu Google, de la Alphabet, cu privire la acordarea de licenţe pentru chatbotul Gemini al acestei companii. Aceste discuţii nu au dus la un acord, dar sunt în curs de desfăşurare.

Un acord cu OpenAI ar permite Apple să ofere un chatbot popular ca parte a unei avalanşe de noi funcţii de inteligenţă artificială pe care intenţionează să le anunţe luna viitoare. Bloomberg a raportat în aprilie că discuţiile cu OpenAI s-au intensificat. Cu toate acestea, nu există nicio garanţie că un acord va fi anunţat în mod iminent.

Reprezentanţii Apple, OpenAI şi Google au refuzat să comenteze.

Apple plănuieşte să facă senzaţie în lumea inteligenţei artificiale în iunie, când va organiza conferinţa anuală Worldwide Developers Conference. Ca parte a acestui impuls, compania va rula unele dintre viitoarele sale funcţii de inteligenţă artificială prin intermediul unor centre de date echipate cu procesoare proprii, a relatat Bloomberg.

Anul trecut, directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat că foloseşte personal ChatGPT de la OpenAI, dar a adăugat că există „o serie de probleme care trebuie rezolvate”. El a promis că noile funcţii de inteligenţă artificială vor veni în produsele Apple pe o „bază foarte chibzuită”.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels