Business Hi-Tech

Grupul Vodafone anunţă că a avut venituri din servicii mai mari în România în anul financiar încheiat pe 31 martie 2024. Grupul de 6 ţări în care intră România a avut în anul fiscal 2024 venituri din servicii de 4,7 mld. euro, cu un EBITDA de 1,5 mld. euro. Contractele cu sectorul public din România, evidenţiate de grup

Autor: Adrian Seceleanu

14.05.2024, 20:38 118

Veniturile din servicii ale Vodafone România au crescut în anul fiscal 2024 care s-a încheiat la 31 martie, conform rezultatelor financiare publicate marţi de grupul britanic. Operatorul de telecom nu mai publică date detaliate privind veniturile din România şi din alte câteva pieţe mai mici, ci doar pentru întreg grupul de şase ţări care sunt acum incluse în raportări în categoria „Alte ţări din Europa”, şi care mai include Portugalia, Irlanda, Grecia, Cehia şi Albania.

Acest grup de şase ţări, din care face parte şi România a avut în anul fiscal 2024 venituri totale de 5,5 mld. euro şi venituri din servicii de 4,7 mld. euro, cu un profit operaţional ajustat (adjusted EBITDAaL) de 1,5 mld. euro. Veniturile totale au fost în scădere cu 4,2% pe fondul vânzării operaţiunilor din Ungaria, dar toate cele şase pieţe au înregistrat creşteri organice în anul fiscal 2024 pe fondul unei poziţii bune comerciale şi a ajustării preţurilor, notează grupul.
Grupul britanic menţionează în comunicatul despre rezultatele financiare contribuţia pozitivă în atingerea acestor rezultate a contractelor cu sectorul public câştigate de subsidiara din România.
Grupul celor şase ţări din care face parte România generează 16% din veniturile grupului Vodafone şi 14% din profitul operaţional. Marja profitului operaţional obţinută de grupul celor şase ţări a fost în anul fiscal 2024 de 27,5% din venituri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro