Business Internaţional

Ţara împărţită în două din cauza Rusiei: Mii de oameni au protestat în faţa Parlamentului din cauza unei legi care l-ar favoriza pe Putin

Ţara împărţită în două din cauza Rusiei: Mii de...

Autor: Petru Mazilu

14.05.2024, 11:00 64

Mii de oameni au petrecut noaptea de duminică spre luni în faţa clădirii Parlamentului din Georgia. Ei protestează faţă de intenţia parlamentarilor de a vota o lege care ar favoriza interesele Rusiei. Protestele au devenit violente atunci când poliţiştii au încercat să-i disperseze pe protestatari.

Protestele din capitala Georgiei, Tbilisi, au continuat pe parcursul nopţii. Zeci de mii de manifestanţi au stat în faţa clădirii Parlamentului din Tbilisi, deşi a plouat. Dimineaţă, parlamentarii partidului de guvernământ au fost întâmpinaţi cu strigăte şi scandări din partea mulţimii.

Poliţişti cu scuturi şi tunuri cu apă se află în jurul clădirii. Între aceştia şi protestatari au izbucnit altercaţii violente şi mai multe persoane, inclusiv cetăţeni străini, au fost arestate.

Protestatarii se opun controversatului proiect de lege privind influenţa străină, descris de critici drept „legea Rusiei”, potrivit BBC.

Luni, parlamentarii georgieni vor analiza proiectul pentru a treia şi ultima oară. Documentul vizează organizaţiile societăţii civile şi mass-media independente care primesc finanţare străină.

Protestatarii sunt îngrijoraţi că legea va fi folosită de guvern pentru a restrânge disidenţa ceea ce va afecta speranţele Georgiei de a adera la Uniunea Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels