Companii

Oradea atrage o nouă investiţie: Biopharma Plasma din Ucraina investeşte peste 37 mil. euro în Parcul industrial Eurobusiness I

Oradea atrage o nouă investiţie: Biopharma Plasma din...

Autor: Bogdan Alecu

17.05.2024, 19:27 5501

BIOPHARMA PLASMA SRL, companie subsidiară BIOPHARMA PLASMA LIMITED din Ucraina, intenţionează să construiască in Oradea, in Parcul Industrial Euobusiness I, din str. Borsului, o nouă locaţie de producţie, investiţie care se ridică la o valoare de minim 37 mil. Euro, pe o suprafaţă de teren de 34.370 mp.

Această investiţie se va realiza etapizat si a rezultat in urma unei negocieri directe care a avut loc in luna martie, reprezentând incă o investitie semnificativă atrasă de Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea SA.

Contractul privind investiţia s-a semnat în data de 17.05.2024, de către reprezentantul societăţii BIOPHARMA PLASMA, Kostiantyn Yefymenko, şi reprezentanţii societăţii ADLO S.A. in calitate de proprietar si administrator al parcului industrial.

Compania BIOPHARMA PLASMA activează in domeniul productiei de produse farmaceutice, şi şi-a exprimat intenţia de a desfăşura in Parcul industrial EBP I activităţile specifice domeniului de activitate şi a oricăror altor activităţi conforme cu Regulamentul de funcţionare al parcului industrial.

Compania are in vedere construirea unei clădiri în suprafaţă totală de aproximativ 10.800 m.p. constând in hală de productie de produse farmaceutice / medicamentoase / birouri şi preconizează inceperea producţiei in Oradea in maxim 5 ani, urmând a genera un număr de minim 70 de locuri de muncă până în anul 2029.

”Compania BIOPHARMA PLASMA SRL a ales Oradea ca punct de lucru datorită deschiderii şi profesionalismul reprezentanţilor ADLO, precum şi a facilităţilor şi infrastructurii modernizate pe care le oferă municipiul Oradea”, a spus reprezentantul societăţii BIOPHARMA PLASMA, Kostiantyn Yefymenko.

Asistenţa juridică privind achiziţia terenului a fost oferită de Societatea Civilă Profesională de Avocaţi „IGOR ONUŢA & ASOCIAŢII”, iar Consultanţa în afaceri în domeniul medical de către ”Clinica DAVIDESCU”.

Începând cu anul 1965 compania BIOPHARMA şi-a inceput activitatea prin dezvoltarea tehnologiei de producere de medicamente derivate din plasmă.

Primul centru de plasmă Biopharma a fost deschis în 2015 în oraşul Sumy din Ucraina, ca parteneriat public-privat cu Guvernul regional. 

Biopharma a investit in 2019 peste 175 de milioane de dolari într-o nouă instalaţie de fracţionare cu o capacitate totală de procesare de peste 1 milion de litri de plasmă umană pe an, fiind singura companie din Europa cu această capacitate.

Compania BIOPHARMA PLASMA şi-a început activitatea în România în anul 2022, cu sediul social în Bucureşti, având ca obiectiv principal producţia de produse farmaceutice, prin colectarea şi fabricarea plasmei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels