Eveniment

Israelul a trimis tancuri în nordul Fâşiei Gaza, după o noapte cu bombardamente intense

Israelul a trimis tancuri în nordul Fâşiei Gaza, după...

Autor: Tiberiu Sabo

12.05.2024, 15:14 151

Israelul a trimis tancuri, duminică, în nordul Fâşiei Gaza, după o noapte de bombardamente intense. S-au înregistrat zeci de morţi şi răniţi.

Israelul a trimis tancuri în Jabalia, în nordul Fâşiei Gaza, duminică, după o noapte de bombardamente aeriene şi terestre intense, ucigând 19 persoane şi rănind alte zeci, au declarat oficiali din domeniul sănătăţii din zona palestiniană.

Jabalia este cea mai mare dintre cele opt tabere de refugiaţi din Gaza şi găzduieşte peste 100.000 de persoane.

Sâmbătă seara armata israeliană a declarat că forţele care operează în Jabalia împiedică Hamas, care controlează Gaza, să îşi restabilească acolo capacităţile militare, scrie Reuters.

"Am identificat în ultimele săptămâni încercări ale Hamas de a-şi reabilita capacităţile militare în Jabalia. Operăm acolo pentru a elimina aceste încercări", a declarat contraamiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene.

Hagari a mai spus că forţele israeliene care operează în districtul Zeitoun din Gaza au ucis aproximativ 30 de militanţi palestinieni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels