Eveniment

Lupte grele în regiunea ucraineană Harkov, după ce ruşii au intensificat atacurile

Lupte grele în regiunea ucraineană Harkov, după ce...

Autor: Tiberiu Sabo

11.05.2024, 18:31 283

Ruşii şi-au intensificat atacurile în regiunea Harkov, au declarat, sâmbătă, autorităţile ucrainene. Armata ucraineană a arătat că au fost trimise întăriri în regiune pentru a ajuta la stabilizarea poziţiilor de apărare.

Lupte grele au au loc sâmbătă într-o ofensivă a ruşillor pentru ocuparea unor sate ucrainene din apropierea graniţei cu Rusia. Armata rusă şi-a intensificat atacurile în Harkov, a declarat guvernatorul regiunii.

"Inamicul continuă să preseze în nordul regiunii noastre. Forţele noastre au respins nouă atacuri", a declarat guvernatorul Oleh Syniehubov, citat de Reuters.

Ministerul Apărării de la Moscova a declarat că ruşii au cucerit cinci sate de frontieră din regiunea Harkov. Pe de altă parte, Syniehubov a declarat că în toate cele cinci sate situate într-o zonă de trei până la cinci kilometri de graniţa cu Rusia încă au loc confruntări.

Armata ucraineană a declarat că au fost trimise întăriri în regiune pentru a ajuta la stabilizarea poziţiilor de apărare.

Peste 2.500 de persoane din zona de frontieră au fost evacuate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels