Eveniment

Microsoft vrea să îşi aducă în SUA angajaţii cheie din China: Inteligenţa Artificială duce tensiunile dintre SUA şi China pe muchie de cuţit

Microsoft vrea să îşi aducă în SUA angajaţii cheie...

Autor: Ştefan Stan

16.05.2024, 15:50 125

Microsoft a oferit unora dintre angajaţii săi din China posibilitatea de a se muta în afara ţării, în contextul în care tensiunile dintre Beijing şi Washington sunt în creştere în ceea ce priveşte tehnologiile sensibile, inclusiv inteligenţa artificială.

Gigantul software „a împărtăşit o oportunitate opţională de transfer intern cu un subset de angajaţi”, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei, care a declarat joi, adăugând că Microsoft „va continua să opereze în [China] şi pe alte pieţe unde suntem prezenţi”.

Oferta de relocare vine în contextul în care Washingtonul înăspreşte controalele la exportul de tehnologie, inclusiv de semiconductori avansaţi, din cauza preocupărilor legate de securitatea naţională. De asemenea, guvernul SUA îşi exprimă din ce în ce mai mult îngrijorarea cu privire la potenţialul actorilor străini de a exploata inteligenţa artificială „în scopuri dăunătoare”.

În ianuarie, administraţia Biden a propus noi reguli care ar obliga companiile americane de cloud computing să dezvăluie situaţiile în care actori străini antrenează cele mai puternice modele de inteligenţă artificială folosind sistemele lor.

The Wall Street Journal a raportat primul ştirea privind oferta de relocare. Presa chineză a relatat că grupul american a extins ofertele de transfer global la personalul din grupul de cloud Azure al companiei care lucrează în domeniul învăţării automate şi în domenii conexe AI.

Microsoft se întrece cu rivali precum Amazon şi Google pentru a câştiga cote de piaţă în spaţiul de inteligenţă artificială generativă, care se dezvoltă rapid, compania fiind aşteptată să îşi prezinte capacităţile în mod proeminent la conferinţa sa anuală pentru dezvoltatori de săptămâna viitoare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels