Eveniment

O nouă rundă de ajutor pentru Ucraina: Elveţia trimite un suport financiar în valoare de 4,4 miliarde de lei pentru reconstrucţia Ucrainei

O nouă rundă de ajutor pentru Ucraina: Elveţia trimite...

Autor: Mediafax

26.04.2024, 10:35 232

Elveţia va acorda Ucrainei un ajutor în valoare de 4,4 miliarde de lire sterline. Ajutorul a fost aprobat de o comisie parlamentară. Justificarea este că banii vor fi folosiţi pentru reconstrucţia şi obţinerea păcii în Ucraina.

O comisie parlamentară elveţiană a aprobat un pachet de ajutor în valoare de 4,4 miliarde de lire sterline pentru Ucraina, potrivit Sky News. Parlamentarii susţin că ajutorul face parte dintr-un pachet mai larg de măsuri care vor îmbunătăţi securitatea internă a Elveţiei.

Alte 8,8 miliarde de lire sterline au fost aprobate pentru armata elveţiană. Parlamentul susţine că finanţarea este atât pentru securitatea Elveţiei, cât şi pentru „pacea în Europa”.

Banii pentru Ucraina vor fi folosiţi la reconstrucţia ţării.

Elveţia a fost sub presiunea aliaţilor occidentali pentru a ajuta mai mult Kievul.

Elveţia urmează să găzduiască o conferinţă internaţională, care va analiza modul în care pacea ar putea fi obţinută în Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO