Profesii

Ce spune Marcel Ciolacu despre dubiile legate de majorarea salariului minim de la 1 iulie: Sunt premierul acestui Guvern şi atât

Ce spune Marcel Ciolacu despre dubiile legate de...

Autor: Andreea Tobias

13.05.2024, 18:36 46

Marcel Ciolacu răspunde, legat de dubiile privind majorarea salariului minim din 1 iulie: „Deciziile se iau în Guvern. Sunt prim-ministrul Guvernului României şi atât”.

Ciolacu a fost întrebat, luni, despre vocile care susţin că de o nouă creştere a salariului minim din 1 iulie ar putea fi amânată.

„În primul rând, această măsură o ia Guvernul. Din Guvernul României fac parte membrii la două partide: PSD şi PNL, chiar şi tehnocraţi. Deciziile se iau în Guvernul României. Ele se discută în coaliţie, dar deciziile se iau în guvern. (...) Eu sunt prim-ministrul Guvernului României şi atât”, a răspuns Ciolacu.

Premierul a susţinut de mai multe ori că din 1 iulie salariul minim creşte până la 3.700 de lei brut.

Totodată, Marcel Ciolacu a spus că impozitarea muncii în România este una dintre cele mai ridicate din Europa, în special impozitarea muncii la veniturile mici.

„Este evident că impozitarea muncii, când vorbim generic, este una dintre cele mai ridicate din Europa. Dar marea problemă este la impozitarea muncii la veniturile mici. Acolo putem spune foarte clar că este cea mai mare impozitare. Pachetul cerut şi de către UE şi asumat de România prin PNRR, indiferent cine l-a semnat şi cum au negociat, este de avea anumite reforme în zona fiscală şi o nouă lege a salarizării, care vin ambele la pachet în ceea ce priveşte şi impozitarea muncii”, a afirmat Ciolacu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels