Profesii

ZF Live. Cât mai costă să angajezi un şef de companie? Salariul minim pleacă de la 6.000 de euro net pe lună VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

12.05.2024, 12:05 4337

„Noi ne aliniem la standardul internaţional, care e undeva la 30% onorariu din salariu brut anual pentru o recrutare. Un CEO pentru o firmă mică, dar care vrea să se extindă, începe pe la 6.000 de euro net pe lună. Ne ducem la 10.000 de euro brut, adică 120.000 de euro pe an” a declarat Rudolf Fedorovici, consultant Advice Executive Search România, la ZF Live.

Companiile aflate la început de drum care caută un lider, trebuie acum să scoată din buzunar minim 6.000 de euro pentru salariul acestuia, a explicat Rudolf Fedorovici la ZF Live.

„Pe piaţă sunt acum mai mulţi candidaţi care au mai mult curaj, numărul candidaţilor n-a crescut. Ce a crescut este experienţa lor, abilităţile lor. Oamenii sunt în schimb mult mai educaţi. Criteriile după care mă uit eu ca şi recrutor au crescut în calitate”, a mai spus Rudolf Fedorovici la ZF Live, emisiune organizată cu sprijinul Orange Business.

 Potrivit recrutorilor, piaţa de talente nu a evoluat foarte mult cantitativ, dar s-au produs schimbări importante pe plan calitativ în rândul candidaţilor. Educaţia, experienţa şi abilităţile potenţialilor şefi de companie s-au dezvoltat considerabil, potrivit lui Rudolf Fedorvici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels