ZF 24

Premier Restaurants România, operatorul retelei McDonald's, are în plan deschiderea a şapte noi restaurante în 2024 şi modernizarea unor unităti mai vechi, după investitii de 90 milioane lei anul trecut

Premier Restaurants România, operatorul retelei...

Autor: Roxana Rosu

15.05.2024, 14:53 134

Premier Restaurants România, operatorul restaurantelor McDonald's, are în plan deschiderea a şapte noi restaurante în 2024 şi continuarea proiectelor de modernizare şi digitalizare a restaurantelor existente.

Anul trecut, reteaua s-a extins cu şase restaurante, în Bucureşti, Botoşani, Drobeta-Turnu Severin, Craiova, Piteşti şi Dumbrăviţa şi a continuat proiectele de remodelare şi digitalizare, cu o investiţie totală de peste 90 milioane lei.

Premier Restaurants România a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri de 1,7 miliarde lei, în creştere cu 18%, şi un profit de 144 milioane lei.

„Suntem încântaţi de rezultatele obţinute de echipa noastră în 2023 şi suntem motivaţi să continuăm strategia ambiţioasă de dezvoltare şi în 2024. Investiţiile noastre se vor axa atât pe extinderea şi modernizarea unităţilor McDonald's din România, pentru a menţine calitatea şi inovaţia în toate restaurantele noastre, cât şi pe dezvoltarea şi susţinerea echipei noastre şi pe implementarea de acţiuni cu impact pozitiv în comunităţile din care facem parte”, a declarat Valentin Truţă, Director General Premier Restaurants România.

La finalul anului 2023, compania avea 5.800 de angajati, iar în luna februarie a anului 2024  a depăşit pragul de 6.000 de angajaţi.

Premier Capital p.l.c, compania malteză care operează în prezent 185 de restaurante McDonald's în şase ţări europene (Estonia, Grecia, Lituania, Letonia, Malta, România), a servit peste 85 de milioane de clienţi anul trecut, cu 11% mai mult decât în 2022.

Creşterea numărului de clienţi a fost realizată în principal prin extinderea reţelei grupului, cu 11 restaurante noi anul trecut. Premier Capital plc a investit peste 33 de milioane de euro în deschiderea de noi restaurante şi în renovarea celor existente.

Premier Capital face parte din Hili Ventures şi este partenerul de dezvoltare al McDonald's în Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta şi România, cu o echipă de peste 11.000 de persoane. Cea mai mare operaţiune este în România, care reprezintă 54% din veniturile grupului în 2023.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels