ZF Transilvania

Consiliul Judeţean Bihor investeşte peste 11 mil. euro în construirea a patru pasaje pietonale pe sub centura Oradea

Consiliul Judeţean Bihor investeşte peste 11 mil. euro...

Autor: Laurentiu Cotu

16.05.2024, 17:50 156

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat studiile de fezabilitate pentru cele patru pasaje pietonale pe care Consiliul Judeţean Bihor le va construi pe sub Centura Oradea, investiţie de 55 mil. lei (peste 11 mil. euro), TVA inclus. Finanţarea va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, iar durata de execuţie va fi de 6 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Bihor.

’’La începutul lunii iunie vom depune spre avizare şi proiectele tehnice ale pasajelor. După avizarea acestora de către CNAIR, în a doua jumătate a lunii iunie vom demara procedura de licitaţie pentru selectarea constructorilor. Din toamna acestui an vor începe lucrările la cele 4 pasaje, iar anul viitor vor fi gata’’, a declarat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, într-un comunicat de presă. 

Cele patru pasaje vor fi construite pe sub Centura Oradea, la intersecţie (1) cu DN76, la ieşirea din cartierul Nufărul spre Sânmartin (lungime: 42 metri), (2) cu strada Apateului (lungime: 58 metri), (3) cu strada Czaran Gyula, în zona din spatele magazinului Hornbach (lungime: 59 metri) şi (4) în zona Arenei Sportive (lungime: 90 metri). Fiecare pasaj va avea o lăţime de patru metri, cu scări, lifturi şi rampe de acces.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels