Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Primele declaraţii ale conducerii Premier Energy după încheierea cu succes a ofertei de listare. Jose Garza, CEO: Noii acţionari ni se alătură în etapa următoare a companiei, prin care vrem să ne afirmăm ca lider regional în tranziţia spre energie verde

Bursă. Primele declaraţii ale conducerii Premier Energy...

Autor: Liviu Popescu

17.05.2024, 00:05 2765

♦ 25 mil. acţiuni au fost emise prin majorare de capital ♦ Investitorii primesc 125 de acţiuni la fiecare 1.000 de unităţi subscrise ♦ Free float de circa 29%.

Cehii de la Premier Energy (sim­bol bursier PE), furnizor şi distri­bui­tor de energie electrică şi gaze natu­rale, au atras 700 mil. lei într-o săptă­mână de la investitorii de la Bursa de Valori Bucu­reşti într-o ofertă de listare prin care au vândut 36 milioane de acţiuni (inclusiv cu opţiunea de supraalocare de 4,7 mil. acţiuni). Nu au fost realocări între tranşe şi nici su­plimentări ale ofertei (numărul de acţiuni vândute se putea majora cu până la 20% într-un scena­riu intitulat de companie „scenariul tranzacţiilor suplimentare“), potrivit unui docu­ment publicat pe site-ul BVB. „Per­spectiva investiţională a­trac­tivă a Pre­mier Energy şi potenţia­lul considera­bil de creştere s-au reflec­tat în cererea mare la care am asistat, atât din partea investitorilor de retail cât şi a celor instituţionali, în România şi la nivel internaţional“, spune Jose Garza, CEO-ul Premier Energy, po­trivit unui comunicat.

„Suntem încântaţi de succesul ofertei publice iniţiale şi de listarea la Bursa de Valori Bucureşti şi le urăm un călduros bun venit tuturor noilor noştri acţionari. Aceştia ni se alătură în următoarea etapă dinamică din evoluţia companiei Premier Energy, care sunt convins că ne va permite să ne dezvoltăm în continuare afacerea şi să ne afirmăm ca lider regional în tranziţia către energia verde“, completează el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro