Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Rompetrol Well Services, divizia de servicii petroliere a Rompetrol, a anunţat un profit net de 2 mil. lei şi afaceri de 18,2 mil. lei în primele trei luni din 2024

Bursă. Rompetrol Well Services, divizia de servicii...

Autor: Tibi Oprea

15.05.2024, 19:31 208

Rompetrol Well Services (simbol bursier PTR), una dintre cele mai importante companii de servicii speciale la sondă din România, a raportat pentru primele trei luni din 2024 un profit net de 2 mil. lei, în scădere de la 2,5 mil. lei în T1/2023, la afaceri de 18,2 mil. lei, nivel similar cu aceeaşi perioadă din 2023.

„În primele trei luni ale acestui an, Compania a reuşit să demonstreze puterea de adaptare la condiţiile unei pieţe de upstream volatilă, mentinandu-şi poziţia pe piaţa specifica de servicii conexe la sondă. În linie cu strategia de consolidare şi extindere a prezenţei în Europa, compania s-a implicat alături de parteneri externi în executarea de lucrări de cimentare a unor sonde geotermale în Danemarca, parte a unui amplu proiect de creştere a eficienţei sistemului de încălzire centralizată a oraşului Aarhus”, scrie Rompetrol Well Services într-un comunicat.

Acesta a fost un proiect pilot, menit să testeze randamentul respectivei sonde pentru iniţierea unui program de anvergură, ce are în vedere alimentarea cu apă termală a tuturor oraşelor din regiunea respectivă din 2025. Prin participarea la astfel de proiecte, Rompetrol Well Services îşi demonstrează implicarea în executarea de proiecte ce au în vedere utilizarea de energie regenerabilă şi de lungă durată.

Printre proiecte similare realizate în trecut de companie se numără şi finalizarea sondelor geotermale din Baloteşti (2015 - complexul Therme Bucureşti) şi Beiuş (2021 – obţinerea de agent termic pentru încălzirea oraşului Oradea).

„În prezent, compania analizează şi alte oportunităţi de implicare în proiecte similare din Europa, în zone cu potenţial geotermal. Pentru anul 2024 estimăm că flexibilitatea Companiei în ceea ce priveşte tipul de servicii furnizate, alături de o poziţie financiară puternică, inclusiv numerar şi echivalente de numerar, va permite activităţii operaţionale să înregistreze un nivel similar cu cel estimat în bugetul aprobat”, mai transmite compania.

Rompetrol Well Services este evaluată de investitori la 183 mil. lei şi este controlată în proporţie de 73% de KMG Internations, în timp ce KJK Balkan Holding deţine un procent de 10,7%. Acţiunile PTR se tranzacţionează în urcare cu 10,4% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 1,9 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels