Companii

Bartosz Kwiatkowski, fondul de investiţii Enterprise Investors: Antreprenorii din regiune vor să fie lideri acasă, dar se feresc iasă dincolo de graniţe. De-asta ne uităm cu mare interes la IT, unde există potenţial pentru expansiune globală

Bartosz Kwiatkowski, partener Enterprise Investors: Sperăm ca în următoarele 12 luni să semnăm măcar o tranzacţie în România, iar IT-ul e sus pe lista domeniilor de interes. Ultima achiziţie datează din 2016.

Bartosz Kwiatkowski, partener Enterprise Investors: Sperăm ca în următoarele 12 luni să semnăm măcar o tranzacţie în România, iar IT-ul e sus pe lista domeniilor de interes. Ultima achiziţie datează din 2016.

Autor: Cristina Roşca

16.05.2024, 10:00 60

♦ Momentan, investitorul nu are nicio firmă locală în portofoliu ♦ Cea mai recentă achiziţie datează din 2016, e vorba de distribuitorul şi retailerul de jucării Noriel, pe care Enterprise Investors l-a vândut în 2022 ♦ Această companie a fost cumpărată cu banii „de acum două fonduri“.

Fondul de private equity Enterprise Investors, unul dintre primii investitori financiari care au pariat pe România la finalul anilor ’90, speră ca în următoa­rele 12 luni să revină la cumpărare pe plan autohton, după o pauză de opt ani.

„Vreau să facem măcar o tranzac­ţie în România în următoarele luni. Căutăm ţinte în care să investim, dat fiind că pe piaţa locală nu mai avem nicio investiţie directă (doar prin alte firme din portofoliu, care au sediul în altă ţară şi care se extind în România - n.red.)“, spune Bartosz Kwiatkows­ki, partener Enterprise Investors şi responsabil de investiţiile în România.

Cea mai recentă mutare a investi­to­rului ce are sediul central în Polonia datează din 2022 şi este vorba de exitul din Noriel, o companie activă în pro­ducţia, distribuţia şi retailul de jucării. De altfel, aceasta este şi cea mai re­cen­tă achiziţie a Enterprise Investors în România, ce a avut loc în 2016.

„Ne uităm activ la România, dar momentan în portofoliu avem doar prezenţă prin tranzacţii de tip add-on sau prin expansiunea companiilor din portofoliu, cele din Polonia. Atât eu, cât şi colegii care se ocupă de do­meniul IT ne uităm mult în piaţa din România.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro