Companii

Fuchs Condimente, companie care derulează o investiţie de 14 mil. euro: 2024 nu promite să aducă schimbări în tendinţele de consum şi inflaţie, cu excepţia creşterii private label

Fabrica Fuchs Condimente din Curtea de Argeş. Investiţia de 14 mil. euro vizează extinderea centrului logistic şi de producţie, care aproape îşi va dubla capacitatea.

Fabrica Fuchs Condimente din Curtea de Argeş. Investiţia de 14 mil. euro vizează extinderea centrului logistic şi de producţie, care aproape îşi va dubla capacitatea.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

16.05.2024, 17:00 130

Fuchs Condimente, unul dintre cei mai mari producători de condimente de pe plan local şi companie care derulează o investiţie de 14 mil. euro în extinderea fabricii din Curtea de Argeş, a terminat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 180 de milioane de lei, mai mare cu 28% faţă de anul precedent, arată datele transmise de companie pentru anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie, proiect care va fi lansat la începutul lunii iunie.

„Din punct de vedere cantitativ, 2023 a adus stagnare spre scădere uşoară (a pieţei de condimente n-red.), iar din punct de vedere valoric, creşterea a fost antrenată de inflaţie. 2024 nu promite a aduce schimbări significante, cu excepţia creşterii continue a segmentului de private label“, au transmis reprezentanţii producătorului. În acest context, pentru 2024 compania şi-a făcut un buget mai puţin optimist comparativ cu rezultatele din 2023. Astfel, reprezentanţii companiei estimează o cifră de afaceri cu aproximativ 12% mai puţin decât în anul 2023. În plus, compania şi-a propus exporturi de 55,7 milioane de lei, faţă de 66,8 milioane de lei în 2023. Compania a avut în 2023 un număr mediu de 347 de angajaţi şi un profit de 15,4 milioane de lei, dublu faţă de anul precedent.

Compania are în derulare o investiţie de 14 milioane de euro în extinderea fabricii sale din Curtea de Argeş şi automatizarea proceselor de producţie, proiect care ar trebui să fie finalizat în această vară, conform unui anunţ anterior al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro