Eveniment

Primul mecanism oficial de raportare a conţinutului deepfake din România a fost lansat

Primul mecanism oficial de raportare a conţinutului...

Autor: Andreea Tobias

17.05.2024, 09:36 168

Platforma nofake a fost lansată pe site-ul Ministerului Digitalizării, la adresa https://www.mcid.gov.ro/nofake/.

„Puteţi raporta conţinutul deepfake de pe reţelele de socializare Facebook, Instagram, Google, YouTube şi TikTok. Platforma va asigura analiza rapidă şi transmiterea către platforme în termen foarte scurt, de până la 60 de minute, a cererilor care vizează falsurile digitale, conţinutul denigrator, dezinformările şi manipulările online, cu scopul eliminării. Echipa mea din cadrul MCID va asigura permanenţa în preluarea cererilor în fiecare zi, inclusiv în weekend, în intervalul 08:00-22:00”, transmite ministrul.

Acesta mulţumeşte Google, Meta şi TikTok pentru eforturi: „Au reuşit să implementeze sisteme foarte eficiente prin care o parte substanţială din conţinutul deepfake este blocat chiar înainte de publicare”.

Ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, Bogdan Ivan, anunţă toleranţă zero pentru dezinformare: „am lansat primul mecanism oficial de raportare a conţinutului deepfake din România”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels