Eveniment

Vicepremierul slovac: Prim-ministrul Robert Fico nu se mai află în pericol de moarte după ce s-au tras 5 focuri de armă asupra lui

Vicepremierul slovac: Prim-ministrul Robert Fico nu se...

Autor: Ştefan Stan

16.05.2024, 09:14 105

Premierul slovac Robert Fico nu se mai află în pericol de moarte după ce a fost împuşcat de mai multe ori, a declarat vicepremierul, potrivit BBC. 

Tomas Taraba a declarat pentru BBC că intervenţia chirurgicală a lui Fico a decurs „bine” şi „cred că până la urmă va supravieţui”.

Anterior, ministrul apărării a declarat că Fico „se luptă pentru viaţa sa” după ce a fost grav rănit într-un atac în orăşelul Handlova.

Un suspect a fost reţinut la locul atacului.

Ministrul de interne, Matus Sutaj Estoka, a descris acest atac ca fiind o tentativă de asasinat motivată politic.

Atacatorul a tras cinci focuri de armă de la mică distanţă, iar Fico a fost lovit în stomac şi în braţ.

În urma împuşcăturilor, acesta a fost transportat de urgenţă la spital şi a petrecut câteva ore în operaţie „luptând pentru viaţa sa”, potrivit ministrului apărării, Robert Kalinak, care a vorbit la o conferinţă de presă din faţa spitalului unde dl Fico a fost tratat miercuri.

De atunci, nu a existat nicio actualizare oficială privind starea premierului, dar secundul său a declarat între timp pentru programul Newshour de la BBC că Fico „nu se află într-o stare care să îi pună viaţa în pericol în acest moment”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels