Media & Advertising

Fenomenul Euro 2024 intră în linie dreaptă cu 30.000 de români aşteptaţi la München, Köln şi Frankfurt. Creştere de cinci ori la bilete de avion şi cazări epuizate

Fenomenul Euro 2024 intră în linie dreaptă cu 30.000...

Autor: Miruna Diaconu

17.05.2024, 00:08 2236

Wizz Air a introdus 11 rute speciale destinate suporterilor români care merg la Euro 2024 Agenţia de turism Vola spune că cererea este cu 488% mai mare pe aeroporturile din apropierea oraşelor unde va juca naţionala României, iar FRF se aşteaptă ca printre spectatorii din Germania, ţara gazdă, să fie mulţi suporteri români.

O lună îi mai desparte pe suporterii români de Campionatul Euro­pean de Fotbal, care va avea loc în Germania în perioada 14 iunie – 14 iulie. Calificarea României la Euro, după absenţa din ediţia anterioară, va duce cel puţin 30.000 de români la cele trei meciuri ale naţionalei. Federaţia Română de Fotbal spune însă că pot fi mai mulţi români la meciuri, ţinând cont de numărul mare de români stabiliţi în Germania, ţara gazdă a competiţiei.

„Pentru rutele către aeroporturile din apropierea oraşelor în care va juca România avem o creştere cu 488%, iar în general Vola a vândut cu 48% mai multe bilete pentru perioada EURO 2024 comparativ cu acelaşi interval de timp din 2023”, spune Claudia Tocilă, director de marketing al agenţiei de turism Vola.ro.

Naţionala va juca trei meciuri împotriva Ucrainei, Bel­giei şi Slovaciei, în 17 iunie, 22 iunie şi 26 iunie. Româ­nia va juca la München, Köln şi Frankfurt, oraşe către care există zboruri din Bucureşti şi Cluj, în special.

Cererea pentru biletele de avion pentru perioada Euro a atins un vârf în ianuarie-februarie, însă mai există bilete disponi­bile pe rutele dintre România şi Ger­mania. Wizz Air a introdus 11 rute speciale pentru perioada Euro din Bucureşti şi Cluj-Napoca către München, Köln şi Frankfurt.

„Nu vor mai fi operate alte zboruri speciale pentru fanii fotbalului, dar au mai rămas câteva locuri libere pe majoritatea conexiunilor EURO 2024 din Bucureşti şi Cluj-Napoca”, spun reprezentanţii Wizz Air.

Preţurile ridicate nu i-au descurajat pe românii care au vrut să vadă evoluţia naţionalei în cadrul Campionatului European. Cel puţin 30.000 de români sunt aşteptaţi în tribunele celor trei meciuri în care va juca echipa naţională. Preţul mediu al unui bilet de avion pentru perioada campionatului este de circa 250 de euro, în timp ce preţul biletelor la meciuri a variat între 60 şi 300 de euro. La toate aceste costuri se mai adaugă cazarea şi cheltuielile cu mâncarea şi băutura. Un român ar putea să cheltuiască chiar şi 1.000 de euro pentru a vedea naţionala la Campionatul European de Fotbal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels