Special

Mediul de business din Vest percepe asigurările ca fiind esenţiale, potenţialul trebuie valorificat, mai ales că există reţete care pot fi accesate şi folosite

Foto: Olivera Rusu

Foto: Olivera Rusu

Autor: Mircea Nica

22.05.2024, 00:07 111

Asigurările sunt indispensabile businessului şi menţinerii lui pe linia de plutire l Educaţia financiară trebuie accentuată pentru că ea se duce către universităţi, dar ar trebui să se înceapă de mai devreme.

Mediul de business din zona Banatului vede asigurările ca fiind esenţiale, ceea ce înseamnă că mentalitatea este una deschisă, potenţialul există şi spaţiul de dezvoltare rămâne consistent. În ceea ce priveşte piaţa asigurărilor, ecosistemul implică multe părţI, atât autorităţi, cât şi asigurători, distribuitori, dar şi beneficiarii, iar în final acest sistem trebuie să se autosuţină prin autofinanţare. Acestea au fost câteva din subiectele discutate de invitaţii care au au fost prezenţi în cadrul conferinţei „Asigurările, instrument de protecţie, dar şi de dezvoltare economică. Situaţia pieţei asigurărilor din regiunea Banat”, organizată de ZF împreună cu Omniasig, la Timişoara.

„Asigurarea este un mod de protecţie financiară, un mod prin care putem face puţin mai predictibil viitorul care este total impredictibil. Este vorba de o responsabilitate individuală pentru că fiecare se raportează la modul lui de protecţie, dar şi comunitară pentru că sunt riscuri care trebuie gestionate cu totul altfel”, a spus Nicoleta Radu, director general, PAID.

Din perspectiva lui Sorin Mititelu, vicepreşedinte al ASF, el a explicat că potenţialul există, sunt reţete care pot fi accesate şi folosite, dar în acelaşi timp ecosistemul asigurărilor trebuie să poată să se autosusţină prin autofinanţare.

„Nu numai că avem potenţial, dar avem şi reţete pe care le putem accesa şi folosi. Un astfel de sistem ca cel al asigurărilor se autoîntreţine. Este sustenabil atât timp cât se poate autofinanţa”, a explicat vicepreşedintele ASF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro