ZF 24

Alpha Bank Romania, profit net de 16 milioane de euro în T1, în creştere cu 45%, şi active de 4,7 miliarde euro, în urcare cu 8%

Alpha Bank Romania, profit net de 16 milioane de euro în...

Autor: Roxana Rosu

17.05.2024, 10:12 178

Alpha Bank Romania a raportat în primul trimestru al anului un profit net de 16 milioane de euro, în creştere cu 45%, în timp ce activele băncii au ajuns la 4,7 miliarde euro, în creştere cu 8% faţă de anul precedent.

Portofoliul net de credite a crescut cu 7%, la 3,2 miliarde euro, în timp ce portofoliul de depozite s-a majorat cu 18%, la 3,5 miliarde euro.

Volumul de credite ipotecare noi a crescut în T1 cu 61% faţă de perioada similară din 2023, iar cele de consum au avut un plus de 19%.

În ceea ce priveşte tranzacţiile comercianţilor, procesate de către bancă, soluţiile de tip POS, Alpha phonePOS şi e-commerce au înregistrat o creştere robustă de 22%.

La începutul anului, Alpha Bank România a finalizat transferul Orange Money România IFN (portofoliul de clienţi, activele digitale şi portofoliul de carduri de credit), o mişcare care a consolidat şi mai mult poziţia băncii pe piaţă şi îi sporeşte capacitatea de a oferi soluţii financiare unei baze mai largi de clienţi.

Alpha Bank România se află printre primele bănci care au implementat Serviciul de Afişare Nume Beneficiar (SANB) în cadrul platformei sale de online banking, oferind mai multă protectie împotriva fraudelor.

Banca participă şi în acest an la programul „Noua Casă” şi a încheiat un parteneriat cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru a participa la InvestAlim, un nou program naţional conceput pentru a promova dezvoltarea industriei de procesare a alimentelor.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia. Activităţile internaţionale ale Grupului se extind pe lângă România, şi în Regatul Unit, Luxemburg şi Cipru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels