ZF 24

Antreprenorii care au conturi la BCR pot accesa finantările garantate de stat prin IMM Plus direct pe platforma digitală George, plafonul din acest an al programului fiind de 11 miliarde lei

Antreprenorii care au conturi la BCR pot accesa...

Autor: Roxana Rosu

16.05.2024, 14:39 178

Antreprenorii care au conturi la BCR pot accesa, în premieră, finantările garantate de stat prin IMM Plus direct pe platforma digitală George, plafonul din acest an al programului fiind de 11 miliarde lei.

BCR este activă în toate componentele programului IMM PLUS (IMM România Plus, Agro Plus, IMM Prod Plus, Construct Plus, Innovation Plus şi Rural Plus), iar aprobarea creditului se face în doar câteva minute, online. Semnarea documentelor contractuale se realizează tot online, prin semnătură electronică calificată oferită gratuit de BCR.

În prima sãptãmânã de la lansarea IMM PLUS 2024, peste 90% dintre creditele acordate clienţilor cu cifra de afaceri pânã într-un milion de euro, în valoare aproximativ 53,3 milioane lei, au fost aprobate pe flux 100% digital.

„BCR susţine antreprenorii să-şi pună în aplicare planurile de afaceri prin accesarea finanţărilor garantate de stat şi vine în ajutorul lor cu soluţii personalizate şi digitalizate, care eficientizează absorţia fondurilor şi oferă o experienţă mai bună. Facilităm investiţiile şi navigarea cu uşurinţă prin complexitatea programelor de finanţare, fie că vorbim despre linia de credit IMM PLUS, care poate fi accesată direct din George, pe flux 100% digital, fie că ne referim la lansarea George SmartEU, funcţionalitatea care oferă acces la informaţii complete despre programele de finanţare din fonduri europe sau naţionale”, a declarat Oana Bâra, Coordonator Programe de Finanţare BCR.

În cadrul schemei de ajutor de stat IMM PLUS, plafoanele de garantare totalizează suma de 11,1 miliarde de lei, în următoarea structură:

  • IMM România Plus – 5.892.370.000 lei;
  • Agro Plus – 127.630.000 lei;
  • IMM Prod Plus – 1.000.000.000 lei;
  • Construct Plus – 2.000.000.000 lei, din care 1.800.000 lei pentru subcomponenta IMM Construct Plus, iar 200.000.000 lei pentru subcomponenta UAT Construct Plus;
  • Innovation Plus – 100.000.000 lei;
  • Rural Plus – 1.198.000.000 lei.

Acest tip de parteneriat public-privat este un reper esenţial pentru dezvoltarea economică durabilă a României, care consolidează încrederea şi colaborarea la nivelul societăţii. Programele guvernamentale, aşa cum este IMM PLUS, au contribuit la bancarizarea companiilor mici şi mijlocii din România şi au avansat discuţiile despre planificare de business, cash flow, analiză de lichiditate, solvabilitate, rentabilitate şi alţi indicatori pe care fiecare antreprenor trebuie să îi înţeleagă aplicat”,a  mai spus Oana Bâra.

În 2023, BCR a aprobat credite noi persoanelor juridice în valoare de aproximativ 12,8 miliarde de lei, destinate atât dezvoltãrii activitãţii curente, cât şi proiectelor de investiţii. În plus, de la lansare şi până în prezent, în cadrul programelor IMM INVEST, BCR a acordat peste 7.500 de finanţări, cu o valoare totală de peste 6 miliarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels