ZF 24

Novo Nordisk înregistrează o nouă victorie: Un studiu recent arată că utilizatorii Wegovy, medicamentul magic anti-obezitate al firmei daneze, au continuat să piardă constant în greutate timp de 4 ani, tratamentul reducând semnificativ riscul bolilor cardiace

Novo Nordisk înregistrează o nouă victorie: Un studiu...

Autor: Andrei Şerbănescu

14.05.2024, 13:56 360

Pacienţii care iau Wegovy, celebrul medicament al Novo Nordisk anti-obezitate, au continuat să piardă în greutate timp de până la patru ani, comportând un risc redus faţă de bolile de inimă, indiferent de greutatea lor, potrivit unei noi cercetări care sporeşte înţelegerea beneficiilor mai largi ale medicamentului minune, relatează Financial Times.

Două noi studii publicate marţi în revista Nature Medicine, bazate pe datele studiului Novo Nordisk publicate pentru prima dată în noiembrie, au constatat că pacienţii care au utilizat Wegovy au comportat o reducere cu 20% a riscului de atac de cord şi a altor riscuri asociate cu afecţiunile de inimă.

Unul dintre noile studii, bazat pe studiul Select şi realizat în rândul a 17.604 de pacienţi, a constatat că utilizatorii medicamentului pe o perioadă de aproape patru ani şi-au menţinut pierderea în greutate într-un mod constant.

Participanţii la studiu au pierdut în medie 10% din greutatea corporală în perioada menţionată şi 7,7 cm din talia lor.

Participanţii sufereau de obezitate, dar nu de diabet, şi aveau, de asemenea, antecedente de boli cardiovasculare. Pacienţii au folosit săptămânal 2,5 mg de semaglutide, ingredientul activ din Wegovy şi Ozempic, medicamentul pentru diabet al Novo Nordisk.

„Acest grad de pierdere în greutate la o populaţie atât de mare şi de diversă sugerează faptul că tratamentul ar putea avea un impact semnificativ asupra unui spectru larg de boli asociate obezităţii", a declarat Donna Ryan, conducătorul studiului şi profesor în cadrul Pennington Biomedical Research Center din Louisiana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels