ZF Live

ZF Live. Florin Drăgan, rector, Universitatea Politehnică Timişoara: Regăsim partea de inteligenţă artificială în unele proiecte ale studenţilor noştri. Noi încercăm să îi învăţăm pe studenţi să aibă o abordare critică legat de rezultatele AI

Florin Drăgan: Am văzut multe instrumente care folosesc AI, inclusiv în zona educaţională. Consider că AI ne ajută să ne perfecţionăm în ceea ce facem.

Florin Drăgan: Am văzut multe instrumente care folosesc AI, inclusiv în zona educaţională. Consider că AI ne ajută să ne perfecţionăm în ceea ce facem.

Autor: Alexandra Cepăreanu

15.05.2024, 08:40 82

♦ „În momentul în care inteligenţa artificială va pătrunde mai mult, vor apărea noi oportunităţi. Noi trebuie să pregătim studenţii şi bineînţeles populaţia pentru ceea ce pot să facă cu AI.”

Inteligenţa artificială (AI) a început să fie prezentă în diverse proiecte dezvoltate de studenţi, a spus Florin Drăgan, rector în cadrul Universităţii Politehnice Timişoara - care organizează a treia ediţie a conferinţei Tech Talks, care anul acesta are ca temă principală „AI for Humanity”.

„Regăsim partea de inteligenţă artificială în unele proiecte ale studenţilor noştri. Am văzut multe instrumente care folosesc AI, inclusiv în zona educaţională. Consider că AI ne ajută să ne perfecţionăm în ceea ce facem. Noi încercăm să învăţăm studenţii să aibă o abordare critică vizavi de rezultatul AI, modul în care să pună întrebările. În momentul în care inteligenţa artificială vă pătrunde mai mult, vor apărea noi oportunităţi. Iar noi trebuie să pregătim studenţii şi bineînţeles populaţia pentru ceea ce pot să facă cu AI”, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Florin Drăgan.

El consideră că tehnologia are nevoie de reglementare. „Tehnologia are nevoie şi de reglementare şi de o dezvoltare a eticii, pentru că altfel poate să ne conducă într-o zonă „«tulbure»”. Pentru că se schimbă şi accesul la informaţie, iar asta aduce schimbări la nivelul populaţiei.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro