Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Digi cheamă acţionarii să voteze dividende cu un randament de 2,2%

Bursă. Digi cheamă acţionarii să voteze dividende cu...
08.05.2024, 00:04 159

Operatorul de telecomunicaţii Digi Communications (simbol bursier DIGI) va propune acţionarilor companiei distribuirea de dividende în valoare de 120 de milioane de lei pentru anul fiscal 2023, alocarea urmând să fie votată în cadrul adunării generale a acţionarilor din luna iunie. 

Propunerea societăţii este un dividend brut de 1,25 lei pe acţiune, în creştere cu 25% comparativ cu anul 2022. 

Raportat la preţul de tranzacţionare de 56,8 lei pentru o acţiune DIGI din data de 2 mai, randamentul ajunge la 2,2%. Ieri după-amiază, cotaţia se aprecia la Bursă cu 1,06% la 57,4 lei, pe fondul unor tranzacţii de 260.000 de lei şi un indice de referinţă BET în urcare cu 0,33%. 

„Ne bucurăm că suntem printre cei mai performanţi emitenţi de la Bursa de Valori Bucureşti în acest an. Considerăm acest lucru ca fiind o recunoaştere a performanţei noastre operaţionale solide şi a încrederii pieţei în direcţia noastră strategică. Suntem în faţa unei oportunităţi excepţionale de a construi un operator de telecomunicaţii de top în Europa, pornit din România. Pieţele noastre principale, România şi Spania, arată o creştere continuă şi rapidă. În paralel, ne pregătim intens pentru lansările comerciale planificate în Portugalia şi Belgia, spre finalul acestui an“, spune Serghei Bulgac, CEO al Digi Communications, conform unui comunicat. Luând în considerare planurile de extindere a amprentei în pieţele principale, România şi Spania, precum şi pregătirea lansării operaţiunilor în Portugalia şi Belgia, ambele estimate pentru 2024, Digi Communications a continuat să aloce un buget de CAPEX semnificativ pentru valorificarea oportunităţilor de creştere, scriu reprezentanţii companiei. în 2023, cheltuielile de capital ale Digi Communications s-au ridicat la 730 milioane de euro, acestea crescând şi îmbunătăţind capacităţile reţelei în toate pieţele, se arată în comunicat. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO