Companii

Reţeaua de recuperare medicală Centrokinetic, cu fondul AGISTA în acţionariat, preia 70% din acţiunile clinicii Socrates din Timişoara, şi ajunge la opt unităţi în portofoliu

Reţeaua de recuperare medicală Centrokinetic, cu fondul...

Autor: Cristina Bellu

08.05.2024, 14:21 179

Reţeaua Centrokinetic, specializată în ortopedie şi recuperare medicală, din acţio­na­riatul căreia face parte şi fondul de investiţii AGISTA, a preluat 70% din clinica de recuperare medicală Socrates din Timişoara, şi ajunge la opt unităţi în portofoliu.

Tranzacţia este una strategică, ce deschide mai multe oportunităţi de extindere a lanţului Centrokinetic în partea de vest a ţării, spun oficialii de la AGISTA.

AGISTA a finalizat intrarea în acţionariatul Centrokinetic în toamna anului 2023, când a achiziţionat un pachet de peste 35% din lanţul medical, cu obiectivul de a sprijini dezvoltarea reţelei de clinici şi de a o ajuta să se extindă cu cel puţin zece clinici în următorii patru ani.

În doar şapte luni, reţeaua Centrokinetic s-a extins deja cu cinci clinici la nivel naţional, ajungând să deţină în prezent patru unităţi în Bucureşti, două la Braşov, o clinică la Cluj-Napoca şi o clinică la Timişoara.

„Această achiziţie face parte din strategia asumată împreună cu managementul Centrokinetic – respectiv aceea de dezvoltare la nivel naţional, în egală măsură cu păstrarea sau chiar îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale oferite”, spune Dragoş Dărăbuţ, Senior Investment Manager AGISTA.

În urma tranzacţiei, Centrokinetic ajunge la o deţinere de aproape 70% din acţionariatul clinicii, iar Armand Gogulescu, unul dintre fondatorii businessului, va rămâne cu uşor peste 30%.

În cadrul preluării, AGISTA a contribuit la negociere, due-diligence juridic şi financiar, execuţie şi coordonare, dar şi la închiderea efectivă a tranzacţiei. Alături de AGISTA, în tranzacţie au mai lucrat, pe partea de servicii financiare, Mazars Group, iar pe partea de servicii juridice - Filip & Company.

Fondul de investiţii AGISTA, în curs de autorizare la Autoritatea de Supraveghere Financiară, un brand lansat de Impetum Group,  investeşte în toate domeniile de activitate, dar urmăreşte preponderent industriile de  IT&C, healthcare, reciclare şi agritech. De la lansare şi până în prezent, AGISTA a investit în Eplus Smart Energy, Dendrio Solutions, FORT, Top Tech, Bittnet Group şi Centrokinetic

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO