Eveniment

Business MAGAZIN. Oana Yücel, coach & trainer colaborator, Vision Consulting: Diversitatea şi incluziunea, moft sau necesitate la locul de muncă?

Business MAGAZIN. Oana Yücel, coach & trainer...
06.05.2024, 18:00 80

Diversitatea şi incluziunea (D&I) au devenit un trend la nivel internaţional în ultimii ani în organizaţii. Atât diversitatea, cât şi incluziunea contează pentru că ajută să înţelegem mai bine angajaţii, colegii, precum şi clienţii, ceea ce poate fi util în dezvoltarea de produse şi servicii mai relevante.

 

În primul rând, să clarificăm ce este D&I, deoarece apar uneori confuzii şi neclarităţi legat de aceşti termeni. Ce este Diversitatea? Diversitatea este ceva ce vezi zi de zi în jurul tău. Pe stradă întâlneşti oameni diverşi în funcţie de vârstă, gen, religie, educaţie, personalitate şi nu numai. Deci, diversitatea este un fapt. Reprezintă ceva ce experimentezi în fiecare zi în viaţa personală şi profesională. Diversitatea este o combinaţie a tuturor diferenţelor noastre de cultură, gen, vârstă, rasă, sexualitate, naţionalitate, personalitate etc. Diversitatea este reprezentare.

Când vorbim de o diversitate de talente într-o organizaţie, este despre reprezentarea diferitelor grupuri de populaţie în forţa de muncă. Diversitatea în funcţie de gen, rasă, etnie, educaţie etc., se poate măsura luând în calcul: reprezentarea procentuală în bordul directorilor, reprezentarea procentuală în angajare pentru diferite roluri, reprezentarea procentuală în poziţii de leadership etc. Diversitatea asigură perspective şi idei diferite într-o echipă şi organizaţie.

Business MAGAZIN. Oana Yücel, coach & trainer colaborator, Vision Consulting: Diversitatea şi incluziunea, moft sau necesitate la locul de muncă?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO