Eveniment

Companiile au la dispoziţie 100 milioane lei prin schema de ajutor Innovation Plus, dedicată IMM-urilor care deţin sau implementează proiecte de inovare

Companiile au la dispoziţie 100 milioane lei prin schema...

Autor: Miruna Diaconu

07.05.2024, 10:00 101

Banii pe care companiile îi primesc pot merge către achiziţionarea de echipamente sau tehnologii, invenţii, servicii şi activităţi de promovare a exportului.

Companiile pot accesa bani prin schema de ajutor Innovation Plus, o componentă a programului IMM Plus, dacă deţin sau implementează un proiect de inovare. Programul are un plan de garanţii în valoare totală de 100 milioane lei şi este administrat de Fondul Român de Contraga­rantare.

Prin această componentă, IMM-urile vor beneficia temporar de sprijin financiar sub formă de îm­prumuturi garantate 90% de stat din valoarea finanţării pe care compania o de la instituţia de credit. Mai mult, companiile vor primi granturi acor­da­te sub forma acoperirii dobânzilor în primele 12 luni ale creditului acordat de băncile care fac parte din program.

O companie poate obţine de la o bancă înscrisă în program maximum 5 milioane de lei pentru creditele de finanţare a capitalului de lucru şi res­pectiv 10 milioane de lei pentru cre­ditele de investiţii. Pentru un singur beneficiar, valoarea maximă cumula­tă a finanţărilor garantate nu stat nu poate depăşi 10 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO