Eveniment

Gigantul pharma AstraZeneca anunţă că retrage vaccinul COVID-19 în toată lumea

Gigantul pharma AstraZeneca anunţă că retrage vaccinul...

Autor: Mediafax

08.05.2024, 09:58 494

AstraZeneca spune că a început retragerea la nivel mondial a vaccinului său anti-COVID-19 din cauza unui „surplus de vaccinuri disponibile" din pandemie.

De asemenea, compania a precizat că va retrage autorizaţiile de introducere pe piaţă a vaccinului Vaxzevria în Europa, relatează Reuters.

„Deoarece între timp au fost dezvoltate mai multe variante ale vaccinului COVID-19, există un surplus de vaccinuri actualizate disponibile", a declarat compania, adăugând că acest lucru a dus la o scădere a cererii pentru Vaxzevria, care nu mai este fabricat sau furnizat.

Potrivit presei, producătorul de medicamente anglo-suedez a recunoscut anterior, în documente judiciare, că vaccinul provoacă efecte secundare precum formarea de cheaguri de sânge şi scăderea numărului de trombocite.

Cererea firmei de retragere a vaccinului a fost făcută pe 5 martie şi a intrat în vigoare pe 7 mai, potrivit Telegraph, care a anunţat prima dată această evoluţie.

AstraZeneca, listată la Londra, a început să se orienteze spre vaccinurile împotriva virusului sinciţial respirator (VSR) şi spre medicamente împotriva obezităţii prin mai multe tranzacţii anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO