Afaceri de la zero

Afacerea studentilor

26.05.2009, 15:50
Student la Telecomunicatii in ultimul an, Laurentiu Rotariu este proprietarul companiei de accesorii hand-made Firma cu Pitici, care administreaza site-ul pimpmylook.com, infiintat in 2008. "Am ales aceasta afacere pentru ca are o reteta simpla: investitie initiala nu foarte mare, talent si rabdare cat cuprinde, garnisita cu publicitate dupa buget", a spus el.
Ideea afacerii i-a venit dupa o excursie la Miercurea-Ciuc, unde a vizitat un magazin de echipamente cu ajutorul carora se confectionau accesorii. Intors in Bucuresti, nu a gasit un magazin similar. "A durat cateva luni pana am cules informatii despre confectionarea si producerea de accesorii. Asa ca am facut inca o excursie la Miercurea-Ciuc si m-am aprovizionat cu cele necesare", a precizat el.
Experienta in vanzari a fost unul dintre atuurile lui Laurentiu Rotariu. In primul an de facultate, a lucrat ca vanzator la o firma care comercializa martisoare si brose. "Acolo am luat primele si cele mai importante lectii de marketing, pentru ca am interactionat direct cu clientul. Am invatat ca cea mai buna reclama o face un client multumit", a explicat el.
In ceea ce priveste talentul creatorului, tanarul antreprenor nu s-a prea incadrat in standarde: "Prima pereche confectionata de mine aducea mai degraba a doi magneti de frigider decat a cercei". Acest lucru l-a determinat sa-i lase pe prietenii lui cu care lucreaza in companie sa se ocupe de productie, iar el se ocupa cu partea de promovare si comercializarea produselor.
Preturile accesoriilor variaza intre 5 si 18 lei, in functie de durata producerii. Tinerii sunt principalii clienti ai accesoriilor produse de Firma cu pitici.
Materialul folosit cu preponderenta la confectionarea cerceilor si colierelor se numeste fimo, un clei polimeric asemanator plastilinei, disponibil in diverse culori. Cu o investitie initiala de circa 55 de euro (200 de lei) pentru achizitionarea de pasta de modelat, agatatori si margelute, firma de accesorii hand-made estimeaza o marja de profit de 40-50% in primul an de functionare.
 
Pimpmylook.com
Marja de profit: 40-50 %
Clienti: femei cu varsta cuprinsa intre 10 si 45 de ani
 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania