Afaceri de la zero
Businessul care iti aminteste de copilarie

Businessul care iti aminteste de copilarie

26.05.2009, 15:58
Compania Minimodel activeaza pe piata de la sfarsitul lunii iunie a anului 2007, insa antreprenorul Doru Miu importa trenulete marca PIKO inca din anul 2002, cand detinea o societate de distributie de piese auto.
"Atunci am decis sa facem o societate separata doar pentru trenulete. Afacerea am inceput-o in urma unei discutii cu prietenii, in care ne aminteam de trenuletele cu care ne jucam in copilarie". Primul pas facut de antreprenor pentru demararea noii afaceri a fost stabilirea unei colaborari cu firma Piko, care apartinea fostului producator DDR, prezent in Romania din 1969 pana in anul 1989. "Astfel, am devenit unici importatori si distribuitori ai acestui brand din Romania".
Cu o investitie initiala de 10.000 de euro, firma a ajuns la o cifra de afaceri de pana la 180.000 de euro in 2008. "Marja de profit este de aproximativ 30%", sustine el.
In 2003, antreprenorul a deschis un magazin de trenulete pe Stefan cel Mare, insa a renuntat la activitatea din incinta acestuia la numai sase luni de functionare, din cauza cheltuielilor mari pentru inchiriere si a unui buget restrans de publicitate. Trenuletele au fost distribuite initial in hipermarketuri si in cateva magazine de jucarii situate intr-o zona buna, precum Unirea, Victoria sau Cocor.
Magazinul virtual a fost deschis in anul 2004, cand a inceput si colaborarea cu alte companii cu profil de activitate similar. Principalii clienti ai companiei sunt persoanele fizice, din care "98% sunt adulti, chiar si de 80 de ani", a precizat el.
 
O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania