Afaceri de la zero

Dan Petrescu a lasat Chelsea pentru Bradford

31.07.2000, 00:00 Autor: Aurelian Botezatu


Dan Petrescu nu mai este, de ieri, jucatorul lui Chelsea Londra. Nu va juca din sezonul viitor nici pentru Southampton, asa cum se vehiculase in ultimele zile, ci pentru Bradford City. Echipa promovata sezonul trecut in Premier League, Bradford a platit londonezilor 800.000 lire sterline si a acceptat sa-i satisfaca jucatorului pretentiile materiale.

Acesta a fost, de fapt, singurul motiv pentru care anuntatul transfer la Southampton s-a amanat de pe-o zi pe alta. Clubul "sfintilor", cum li se mai spune, se intelesese cu Chelsea sa plateasca exact aceeasi suma, dar in urma discutiilor cu internationalul roman si cu Giovanni Becali, impresarul acestuia, a preferat sa ramana in espectativa, doar doar Dan va ceda si se va multumi cu un salariu mai mic.

Managerul Glenn Hoddle, care l-a si adus pe ex-stelist la Londra, urma sa faca o noua incercare, insa sefii lui Bradford s-au miscat mai repede, iar in cursul zilei de ieri romanul a fost prezentat suporterilor si ziaristilor cu ocazia unei conferinte de presa organizate la stadionul "Valley Parade".

Adus de la Sheffield Wednesday in noiembrie 1995, pentru 2,3 milioane lire sterline, Dan Petrescu lasa Chelsea impotriva vointei sale. Isi prelungise contractul la finele anului trecut pentru inca doua sezoane si ar fi vrut sa-si incheie cariera pe "Stamford Bridge".

Dar cum socotelile de acasa nu se potrivesc intotdeauna cu cele din targ, ex-stelistul s-a vazut nevoit acum sa plateasca pentru un mai vechi conflict cu managerul Gianluca Vialli. ai cum Chelsea l-a acontat deja pe postul sau, fundas dreapta, pe olandezul Winston Bogarde, era clar ca lui Dan i se pusese deja cruce. Initial insistase sa ramana pe loc, dar asta ar fi insemnat sa piarda si "nationala". Asa ca a ales solutia ce-i permite sa fie in carti peste tot.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania