Afaceri de la zero

David si Victoria Beckham isi apara intimitatea familiei la Inalta Curte

19.07.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Viata vedetelor britanice a atras intotdeauna atentia autorilor de best-seller-uri. Atunci cand a venit randul familiei Beckham sa ocupe universul unei carti, reactia lor, de impotrivire, a fost vehementa, mergand pana intr-acolo incat s-au adresat Inaltei Curti britanice pentru a impiedica aparitia respectivului volum.

Nemultumiti de numeroasele detalii care apar in relatarea autorului Andy Morton, un nume de rezonanta in aria subiectelor de scandal, Dave si "Posh Spice" au obtinut, in urma cateva luni, oprirea temporara a aparitiei volumului. Pentru totala interzicere, celebrul cuplu va trebui insa sa astepte sentinta tribunalului, a carui sedinta va incepe la data de 26 iulie si va dura doua zile.

Procesul nu ar fi fost pus pe rol daca sursa indiscretelor dezvaluiri nu ar fi fost tocmai Mark Niblett, 40 de ani, fostul bodyguard al familiei Beckham..

Din razbunare, Niblett a incalcat termenii contractului incheiat cu familia Beckham: "Am fost realmente socata cand am aflat ca omul caruia ii incredintasem securitatea familiei, lasandu-l chiar sa-i faca baie fiului nostru Brooklyn, ne-a tradat in chipul cel mai josnic", a declarat Victoria ziaristilor de la cotidianul The Sun. Ingrijorarea cea mai mare provine de la reputatia extraordinara de care se bucura Andy Morton, recunoscut pentru exactitatea informatiilor si pentru fidelitatea redarii acestora. El este autorul celebrelor volume "Diana, povestea ei adevarata" - in care relateaza cu lux de amanunte secvente legate de povestea de dragoste dintre Lady Di si Printul Charles -, "Diana: propriile ei cuvinte" - unde in prim plan este adusa lupta Printesei cu bulimia - si "Povestea Monicai", relatarea celebrei sex-story in care a fost implicat Presedintele Statelor Unite, Bill Clinton, si una dintre secretarele sale, Monica Lewinski, motiv pentru care Morton s-a deplasat la Los Angeles, acolo unde a descusut-o saptamani in sir pe "aventuriera Salonului Oval".

Despre Morton, 45 de ani, casatorit si tata a doi copii, unul dintre expertii literari a afirmat ca " se bucura de o reputatie excelenta, deoarece reda cat se poate de fidel intamplarile personajelor sale. Multi s-au revoltat atunci cand au citit amanuntele picante in legatura cu viata Dianei, insa dreptatea a fost de partea sa. As paria ca familia Beckham este speriata de exactitatea dezvaluirilor sale. Cu siguranta ca, datorita numelor acestora, cartea se va vinde ca painea calda. Daca Morton o va termina, va fi o adevarata dinamita. Chiar daca ea nu va primi aprobarea de a vedea lumina tiparului in Marea Britanie".

In ultimul timp, la resedinta sa din North London (l-a costat nu mai putin de 850.000 de lire sterline), milionarul Morton, care continua sa adune noi amanunte, i-a contactat pe paparazzi care au avut de a face cu familia Beckham, solicitandu-le fotografii inedite pentru cartea sa. In seiful personal se afla deja cateva poze unicat din viata celebrului cuplu, unele provenind de la Niblett din perioada in care i-a insotit pe David, Victoria si pe fiul lor la Disneyland, de la nunta lui Phil Neville, aparatorul lui Manchester United, si de la aniversarea lui Brooklyn.

Pledoaria acuzarii va fi tinuta de expertul in defaimari si copyright, avocatul Patrick Milmo q C, in vreme ce interesele edituri O'Mara si ale lui Andy Morton vor fi reprezentate de avocatul Richard Arnold. Daca lucrurile vor merge in dorinta celor din urma, publicul va avea pe masa "volumul dinamita" in preajma Craciunului.


O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania