Afaceri de la zero

Ediţie specială. Afaceri de la zero: Cum a fost 2021 pentru micii antreprenori din România?

31.12.2021, 00:05 Autor: Alina-Elena Vasiliu

După un 2020 care a speriat pe toată lumea, anul 2021 a adus ceva mai multă stabilitate, dar şi mai multe provocări de înfruntat. Temerile au devenit mai numeroase, caruselul de schimbări a continuat să dea fiori, adaptarea din mers a fost singura constantă.

Chiar şi în astfel de condiţii dificile de a face business, antreprenorii români au găsit resurse să meargă mai departe, iar mulţi dintre ei spun, pe final de an, că 2021 nu a fost atât de rău cum se aşteptau şi că au reuşit ca în bilanţurile lor să bifeze creşteri.

Colaborările au fost pentru mulţi cheia succesului, iar solidaritatea şi-a arătat beneficiile din plin în ultimii aproape doi ani, chiar şi în business. Unii şi-au setat expansiunea în străinătate pe lista de priorităţi, alţii lucrează la extinderea portofoliilor, unii au pariat pe offline într-o perioadă în care online-ul este la putere, alţii îşi diversifică liniile de producţie. Soluţii caută toţi, iar asta este în sine o dovadă de supravieţuire.

Urmăriţi o emisiune despre optimism în antreprenoriat la final de 2021, unul dintre cei mai grei ani pentru afacerile mici, de la zero, create în România.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania