Afaceri de la zero

Euroweb cumpara doi furnizori romani de Internet

16.06.2000, 00:00 Autor: Cosmin Ghinea


Euroweb International va achizitiona furnizorul roman de servicii pe Internet Mediator si divizia de profil a Sumitkom Rokura, devenind astfel cea mai mare companie din domeniul Internetului din Romania, a declarat la inceputul acestei saptamani Frank Cohen, directorul Euroweb International.

Compania Euroweb a cumparat, in ultimul an, pachete importante de actiuni la 11 furnizori de Internet (ISP) din zona Europei Centrale si de Est si are in perspectiva alte asemenea actiuni in zona.

Oficialii Sumitkom Rokura au declarat ca tranzactia va fi finalizata in forma finala in urmatoarele saptamani, valoarea acesteia ridicandu-se la aproape 1,5 milioane de dolari.

Potrivit unor surse aproapiate afacerii, primele negocieri ar fi inceput in prima parte a acestui an, cand compania Euroweb International a trimis unor firme de profil romanesti o prima scrisoare de intentie. "Interesul pentu firmele romanesti este dat, in primul rand, de potentialul pe care sectorul ISP il are, in conditiile in care in prezent este inca insuficient valorificat", spun acestia. Potrivit unui comunicat de presa al Euroweb International, achizitia celor doua societati romanesti ar putea genera profit inca din ultima parte a acestui an. Potrivit aceluiasi comunicat de presa plata pentru aceste doua societati a fost efectuata in cash si nu implica emiterea niciunei actiuni.

Anuntul a fost efectuat la cateva saptamani dupa ce ambasadorul american James Rosapepe a declarat ca firmele straine sunt interesate sa investeasca in Romania, in special in acest an, in domenii precum tehnologia de varf, servicii imobiliare, agricultura si productie

"Acum este o perioada buna pentru investitii in Romania. Accelerarea reformelor economice a creat noi posibilitati in domeniul privatizarii. Negocierile pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana ofera companiilor americane posibilitatea de a identifica platforme noi de export spre Europa. Economia locala da semne de crestere dupa trei ani de restructurare", apreciaza ambasadorul Statelor Unite.

Astfel, furnizorul de servicii de licitatii on-line Action Watch isi va deschide o sucursala in Romania, care va crea aplicatii software pentru site-ul de web al companiei. Acest site este printre primele 200 vizitate in Statele Unite, cu peste 3 milioane de utilizatori si realizeaza lunar tranzactii in valoare de 40 de milioane de dolari.


O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania