Afaceri de la zero
INTERVIU: Dumitru Toader, presedinte Romina Furniture

INTERVIU: Dumitru Toader, presedinte Romina Furniture

26.05.2009, 14:24 Autor: Adriana Rosoga
A terminat Facultatea de electrotehnica din Craiova in 1987, iar dupa revolutie a infiintat prima firma, Ax, specializata in producerea de panouri si firme luminoase pentru ca „nu am vrut sa lucrez la stat, simteam ca nu pot avea initiativa". Cativa ani mai tarziu pornea o a doua afacere, o fabrica de productie de lacuri si vopsele, iar din 2002 businessul principal s-a axat pe productia de mobilier pentru copii destinat segmentului high. „In 2002 am avut posibilitatea sa cumpar o locatie la 30 km de Bucuresti unde este in prezent o fabrica cu o suprafata de 10.000 de metri patrati si care are o capacitate de 500 de piese de mobilier pe luna, destinate segmentului premium high. Am considerat ca pot dezvolta afacerea mai bine decat predecesorul meu si am mers mereu pe ideea de a nu face rabat de la calitate."
„Pot face mai bine" este sintagma care l-a ghidat pe Toader in afaceri si care l-a ajutat sa patrunda pe piata americana unde isi vinde in prezent mobilierul in 26 de state din SUA sub brandul Romina Furniture.
„Cand am decis sa mergem pe piata americana, primul lucru pe care l-am facut a fost sa convingem magazinele sa ne vanda mobila si nu reuseam acest lucru daca nu ofeream calitate. M-a caracterizat intotdeauna entuziasmul, optimismul si perfectionismul in tot ceea ce fac." Fondatorul Romina spune ca un atu in bunul mers al afacerii il reprezinta si pregatirea angajatilor. „Este foarte important sa gasesti oamenii cei mai buni, specialistii, si conteaza foarte mult ca sa nu ai relatii tensionate cu angajatii. La noi inca lucreaza oameni care sunt de la inceputul afacerii", spune Toader care conduce o echipa de 110 angajati si a inregistrat un rulaj de 1,2 mil. euro in primele patru luni ale anului, pe pietele din SUA, Romania si China unde exporta mobilierul pentru copii.
O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania