Afaceri de la zero

Investitii permanente in echipamente

26.05.2009, 14:31

Patru prieteni au infiintat in urma cu sapte ani, compania Class IT Outsourcing cu scopul de a oferi servicii integrate IT pentru piata locala. „Ideea a fost generata atat de viziunea mea asupra eficientei aduse de externalizarea IT asupra afacerilor, cat si de experienta mea in compania PCNET, unde am avut oportunitatea sa lucrez cu tehnologii IT din cele mai variate", spune Bogdan Tudor, directorul companiei.

Absolvent al Facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti, Bogdan Tudor avea 26 de ani cand a demarat businessul si inainte de acest moment a ocupat functia de director tehnic si de operatiuni la PCNET.
Intre 2003 si 2005 a urmat programul de EMBA (n.r. - Executive Master of Business Administration - program de master in administrarea afacerilor, care se adreseaza managerilor care au o acumulat deja o experienta manageriala de peste trei ani) oferit de ASEBUSS. „Interactiunea cu programul mi-a schimbat fundamental viziunea asupra afacerilor si m-a determinat la sfarsitul primului an de studiu sa ma dedic propriei activitati antreprenoriale", explica Tudor.
Investitia initiala s-a ridicat la 50.000 de euro, suma care a fost acoperita intern sau in parte prin schimb de servicii. Banii au fost investiti in principal intr-un sediu, in dotarile cu echipamente si licente. „In primul rand am ales si am amenajat un spatiu reprezentativ, astfel incat sa evitam catalogarea de „firma de apartament", optand la acel moment pentru un centru de afaceri din centrul Bucurestiului".
Directorul Class IT considera ca in servicii, cea mai buna promovare sunt oamenii care presteaza activitatea la clienti si de aceea compania a realizat cele mai mari investitii in aceasta directie. Compania aloca anual intre 3 si 5% din cifra de afaceri pentru promovare. Un loc important in bugetarea investitiilor l-a ocupat training-ul de specialitate pentru noii angajati.
Printre clientii companiei se numara Rompetrol, Generali, Deloitte, Adecco sau HTI, precum si alte peste 150 de companii.
 
Class IT Outsourcing:
Cifra de afaceri: 1 milion de euro
Investitia: 50.000 de euro
Compania aloca anual intre 3 si 5% din cifra de afaceri pentru promovare

 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania