Afaceri de la zero

Karateka romani au impresionat publicul german

02.06.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Ultima aparitie a sportivilor nostri la o competitie rezervata practicantilor de karate a avut loc la 28 mai, in localitatea germana Darmstadt, cu prilejul Cupei Internationale Shobu Ippon, la care au fost prezenti peste 350 de sportivi din 5 tari.

Lotul nostru a fost condus de sensei Aurel Patru (5 dan) si a cuprins o serie de sportivi din cadrul Federatiei Romane de Arte Martialecare s-au intors acasa cu o recolta excelenta, 3 medalii de aur, 2 de argint si una de bronz, performeri fiind: cat. 9-12 ani - Toth Cornel (loc 2); cat. 12 -15 ani - Todiras Radu (loc 1), Stan George (loc 3), kata echipe - Todiras, Toth, Stan - (loc 2); 15-18 ani - kata echipe - M. Miu, G. Stan, C. Burlacu - (loc 1); peste 18 ani - Dinisoie Catalina (loc 1).

Din pacate arbitrii i-au defavorizat pe Cornel Toth, invingator clar la o categorie de varsta la care au participat 64 de sportivi, si pe Bogdan Lipianu, invingator detasat, l-au oprit sa continue competitia pe motiv ca era ranit superficial (ca urmare echipa de kata seniori a ramas descompletata lipsind din concurs).

Competitia a fost complexa, sportivii participand atat la proba de kata (maiestri tehnica) cat si la cea de kumite (lupta in sine), antrenorul Patru pregatindu-i special pentru acest gen de concurs.

"Participarea noastra nu ar fi fost posibila fara implicarea directa a comandantului Jandarmeriei Romane, generalul Anghel Andreescu, care a sustinut echipa, a participat la antrenamente si, lucru foarte important, a gasit sprijinul financiar din partea patronului clubului bucurestean de fotbal Juventus Bucuresti, Ionel Ciuclea. Cum Juventus inseamna tanar iar AIKO (clubul care a dat karateka), inseamna dragoste de copil, este posibil ca in viitorul apropiat sa asistamla o colaborare fericita intre toate partile interesate", a declarat in exclusivitate pentru Ziarul financiar antrenorul Aurel Patru.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania