Afaceri de la zero

Maradona, invitat de onoare la retragerea lui Matthaus

26.05.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Dupa aproape doua decenii petrecute la cel mai inalt nivel, germanul Lothar Matthaus, una dintre marile vedete fotbalului mondial, va spune maine adio sportului care l-a consacrat. Adio este un fel de a spune, pentru ca veteranul selectionatei Germaniei, adversara noastra in grupa A de la Euro, va continua sa mai joace si pe durata acestei competitii. Motivul devansarii acestei retrageri a fost impus de lipsa unei date libere in calendarul federatiei germane.

Astfel ca maine, pe Olympiastadion, Maradona, invitatul special al starului german si Klinsmann fostul sau coechipier si rival la pozitia de "ober" la Bayern se vor afla alaturi de Matthaus. Asa cum se vor afla si fostii sai colegi convocati la Nationala, Babbel, Linke, Jancker, Kahn si Scholl. Teamul lui Lothar va primi replica restului selectionatei Germane. N tribune vor lua loc o seama de invitati de onoare, fosti fotbalisti la Bayern sau componenti de baza ai campioanei lumii, intre care Sammer, Rummenigge, Pfaff, Toni Schumacher, Hansi Muller, Brehme, Thon, Reuter sau Rudi Voller.

Pentru a fi in forma pentru acest meci de legenda, Diego Maradona, 39 de ani ca si Matthaus, aflat de mai bine de sase luni in Cuba la un tratament de dezintoxicare dupa consumul sporit de cocaina, s-a antrenat asiduu in ultimele saptamani, motiv pentru care a dat jos nu mai putin de 20 de kilograme.

Sosit inca de marti la Frankfurt, Diego a facut mai intai turul magazinelor, pentru cumparaturi marunte, inainte de a lua cursa de Munchen.

Declarat "Campionul secolului" in Argentina, Maradona s-a declarat "complet incantat de posibilitatea de a fi alaturi de un star de calibrul lui Matthaus".

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania