Afaceri de la zero

Regii baschetului refuza Olimpiada

05.09.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


La Olimpiada catalana vedetele lui Dream Team I s-au numit Michael Jordan, Magic Johnson si Larry Bird. La Mondialele de la Toronto (1994), in Dream Team II au aparut Hakeem Olajuwon, Shaquille O'Neal si Alonzo Mourning, in vreme ce la Atlanta '96 in prim planul lui Dream Team III s-au aflat Scottie Pippen, David Robinson si Karl Malone.

De aceea surprinde neplacut refuzul unor staruri precum Tim Duncan, Shaquille O'Neal si Kobe Bryant de a evolua in Dream Team IV la Sydney.

"Un ciclu s-a incheiat si este normal ca in lot sa apara si alti jucatori. Pentru ca, orice s-ar spune, atunci cand vine vorba despre o selectionata NBA, nu poate fi vorba decat despre cel mai bun baschet din lume" incearca sa atenueze mahnirea provocata de aceste absente Scottie Pippen, dublu campion olimpic in '92 si '96 si de cinci ori campion al NBA cu Chicago Bulls.

"Olimpiada ramane unul dintre putinele evenimente in care poti da totul pentru gloria tarii tale. Din baschet eu am castigat enorm: bani, glorie, prestigiu. Insa niciodata nu mi-am pus problema imbogatirii sub tricoul Statelor Unite".

Zgandarit de unul dintre reporterii trimisi de Gazzetta dello Sport, Pippen, un mare admirator al lui Martin Luther King, a dezvaluit ca dincolo de pasiunea pentru sport ramane un democrat convins si ca-l va sustine la viitoarele alegeri prezidentiale pe Al Gore pentru ca "vin din Arkansas, statul in care a fost guvernator Bill Clinton."


O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania