Afaceri de la zero

Zona Libera Curtici Arad vrea sa concesioneze 50.000 de metri patrati

11.08.2000, 00:00 Autor: Cosmin Ghinea


Zona Libera Curtici Arad (ZLCA) va organiza la mijlocul lunii septembrie o licitatie pentru concesionarea pe o perioada de maximum 50 de ani a unor terenuri de aproapr 50.000 de metri patrati, informeaza ZLCA.

Licitatia va avea loc la sediul Administratiei ZLCA si va incepe de la pretul de cinci dolari pe metrul patrat/an, suprafata minima fiind de 1.000 de metri patrati.

Pentru a putea participa la licitatie, firmele trebuie sa depuna la sediul Administratiei o cerere de participare care trebuie sa cuprinda printre altele: numele/denumirea solicitantului, adresa, suprafata de teren solicitata, activitatile ce urmeaza a se desfasura in cadrul zonei, durata de timp pentru care se solicita concesionarea. Urmatoarea licitatie s-ar putea organiza in luna noiembrie a acestui an.

Zona Libera ofera utilizatorilor sai o serie de facilitati fiscale si vamale specifice precum scutiri de la plata taxelor vamale, a accizelor, a taxei pe valoarea adaugata si a impozitului pe profit.

Pana in prezent, in ZLCA au fost organizate sase licitatii in vederea concesionarii de terenuri pe platforma Curtici. Au fost incheiate saisprezece contracete de concesiune cu societati straine si romanesti, suprafata totala concesionata fiind de peste 65.000 de m2, ceea ce reprezinta un grad de ocupare a terenului de 12%. Aceste firme urmeaza sa creeze peste 1.000 de noi locuri de munca.

Actuali concesionari trebuie sa efectuze in zona investitii in valoare de aproape 15 mil. dolari, previzionand importuri de peste 125 mil. dolari si exporturi de peste 180 mil. dolari.

In cursul anului 2000, SC Aeroport Arad SA va construi un terminal cargo, pentru trafic greu, cu acces la platforma de deservire avioane mari, investitie de aproape 2,5 mil. euro din care doua mil. euro finantare Phare.

Documentatia necesara participarii la licitatie se poate obtine, incepand cu data de 11.08.2000, de la sediul Administratiei Zonei Libere Curtici Arad. Informatii suplimentare se pot obtine la sediul R.A. Administratiei Zonei Libere Curtici Arad, Bd. Revolutiei nr.81, sau la telefon/fax: 057/282.434; 057/285.458.

Regia Autornoma Administratia Zonei Libere Curtici Arad a fost infiintata prin HG nr.449/8 iunie 1999, in temeiul Articolului 6 si 7 din Legea nr.84/1992 privind regimul zonelor libere si este a 6-a zona libera a Romaniei.


O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania