Finanţe personale

Acţiunile de pe bursă au marcat creşteri de până la 30% în aprilie

2 mai 2014 Autor: Adrian Cojocar

Luna aprilie a adus creşteri importante pentru acţiunile de dividend, dar a revenit şi apetitul investitorilor pentru titluri riscante, în timp ce acţiunile SIF-urilor, care au dezamăgit investitorii pentru că au tăiat dividendul, au înregistrat corecţii majore.

Titlurile companiilor care oferă dividende consistente s-au aflat în prim - planul in­ves­titorilor luna trecută, in­te­resul ridicat urcând co­taţiile acestora cu până la 27%.

Spre exemplu, acţiunile Trans­elec­trica, care va plăti în acest an dividende de 5,5 ori mai mari ca anul precedent, au urcat pe bursă în aprilie cu 11%, iar cele ale producătorului de profiluri din alu­miniu Alumi Rom Industry (ALU), care a luat investitorii prin surprindere acor­dând dividende record pentru prima dată în ultimii ani, s-au apreciat cu 27%.

Titlurile companiilor deţinute de omul de afaceri Gheorghe Călburean, Dafora Mediaş (DAFR) şi Condmag Braşov (COMI), s-au aflat în topul creş­te­rilor de luna trecută, cu aprecieri de 30% şi respectiv 24%, rulajele fiind destul de scăzute însă, de 1,3 mil. lei şi 0,77 mil. lei. Aceste titluri au revenit după o corecţie puternică în lunile ante­rioare, investitorii mizând pe proiecţiile de bugete din acest an, care indică o re­venire pe profit după pierderi semni­fica­tive anul trecut.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.05.2014

 
Cuvinte cheie:
actiuni
, crestere
, bursa
, investitori
, titluri
, sif
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide