Analiză

Citi: Economia României va creşte cu 2% în acest an. Vedeţi aici analiza

Autor: Cristian Hostiuc

22.03.2011, 11:03 24

Banca americană Citi estimează că în acest an România va avea ocreştere economică de 2% într-un raport în care analizează cuminfluenţează economia germană ţările din Europa Centrală şi deEst.

Economia Germaniei, cea mai puternică din Europa, a crescutputernic în ultimii ani, în ciuda crizei, dar analiştii se aşteaptăca în următorii ani acest ritm să scadă. Acest lucru va afectatoate ţările din Europa Centrală şi de Est care au relaţiicomerciale de export-import cu Germania.

În cazul în care ritmul de creştere a economiei Germaniei vascădea, cele mai lovite ţări vor fi Cehia şi Ungaria, în timp cePolonia şi România sunt cel mai puţin vulnerabile.

Dacă economia germană înregistrează un declin de 1%, acest lucruse traduce printr-un minus de 0,6%-09% în Cehia şi Ungaria în timpce în Polonia şi România regresul va fi de 0,2%-0,3% considerăanaliştii de la Citi.

Analiştii sunt de părere că importanţa Germaniei în schimburilecomerciale cu ţările din Europa Centrală şi de Est au scăzut înultimii ani "cu excepţia României".

Pentru 2011, estimarea de creştere în Germania este de 3%, întimp ce pentru 2012 este de numai 2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO