Anuarul Top 100 cele mai valoroase companii din Romania 2011

A sasea editie a anuarului Top 100 cele mai valoroase companii din Romania aduce scaderi pentru majoritatea companiilor evaluate. Doar 24 din cele 100 au cunoscut o crestere a valorii fata de anul anterior, in timp ce 16 companii sunt nou intrate in top, iar restul de 60 de firme evaluate au avut o scadere a valorii.

In top ramane OMV Petrom, cu o capitalizare de 3,7 miliarde de euro la 30 septembrie 2011, urmata de companii din telecom, energie si banci. Abia pe locul zece vine prima intreprindere industriala, Automobile Dacia, cu o valoare de 1 miliard de euro, in crestere cu 15% fata de anul trecut. Topul este dominat in general de companii din energie, banci, utilitati si retail. Sunt putine companii din industrie si bunuri de larg consum.
Pentru prima data anul acesta ZIARUL FINANCIAR aduce pe piata impreuna cu Casa de Investitii Capital Partners un Top 20 al celor mai valoroase companii cu actionariat autohton. Noua dintre acestea sunt prezente in Top 100 cele mai valoroase companii. Urmatoarele 11 completeaza o lista care se incheie cu o companie cu o valoare de 61 mil. euro.
Surprinzator, printre cele mai valoroase 20 de companii cu capital autohton nu intra cele detinute de nume mari de capitalisti romani. Explicatia este ca pur si simplu nu au afaceri pe o singura firma care sa fie evaluate la 61 mil.
Comanda anuarul la pretul de 30 de lei.

Editiile print sunt valabile in limita stocului disponibil. In cazul in care stocul se epuizeaza va fi livrata editia electronica.
Taxele de livrare ale editiilor print vor cadea in sarcina cumparatorului.


Anuar realizat in colaborare cu Casa de Investitii Capital Partners.



AFACERI DE LA ZERO