Auto

25 de ani de diesel. Cum au cucerit motoarele pe motorină şoferii de pe toate continentele

25 de ani de diesel. Cum au cucerit motoarele pe...

Autor: Bogdan Alecu

08.08.2014, 13:58 1330

Audi 100 2,5 TDI a fost prezentat în urmă cu 25 de ani în cadrul salonului auto de la Frankfurt, fiind primul automobil de serie echipat cu un motor diesel cu injecţie directă controlată electronic şi marcând intrarea într-o nouă eră a industriei auto.

Era anul 1973 când criza petrolului a lovit puternic Statele Unite şi aliaţii săi vest-europeni, în urma conflictului din Orientul Mijlociu. Până atunci industria auto era avantajată de un preţ al barilului de petrol de sub 20 de dolari, pentru ca în 1980 preţul să urce spre 110 dolari. Acela a fost momentul când grupul Volkswagen a demarat proiectarea motoarelor diesel, binecunoscutele TDI-uri,motoare care au fost implementate în segmentul premium de către Audi în 1989.

„25 de ani de TDI înseamnă un sfert de secol de progres şi eficienţă. Audi a adus tehnologia TDI pe piaţă înaintea oricărui alt constructor auto, iar aceasta a contribuit la poziţionarea mărcii în segmentul superior al clasei premium“, a spus Ulrich Hackenberg, membru în consiliul de administraţie al Audi AG, responsabil de dezvoltarea tehnică. În aceşti 25 de ani Audi a dublat performanţele motoarelor diesel, în timp ce emisiile poluante s-au redus cu 98%.

Citiţi o analiză despre evoluţia vânzărilor de automobile diesel în cazul pricipalelor mărci premium în Business Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO