Auto

400 de ?masini ale anului", vandute in 2005

08.12.2004, 00:00 21



Modelul Mitsubishi Colt, care a devenit saptamana trecut Masina anului 2005 in Romania va ajunge la vanzari de 400 de unitati la nivelul anului viitor, potrivt reprezentantilor companiei.



"Titlul ne ajuta atat in vanzari cat si in ceea ce priveste schimbarea impresiei existente pe piata romaneasca ca Mitsubishi este doar o marca ce produce masini de teren. Multi stiu Mitsubishi in acest fel, insa acum avem un motiv in plus sa promovam faptul ca suntem un producator care face si altceva de cat masini de teren", spune Ana Maria Mester, director de communicate la M Car, importatorul marcii Mitsubishi pe piata romaneasca. Mitsubishi Colt a mai fost desemnata Masina anului 2005 si in Danemarca.



In cadrul competitie din Romania, Mitsubishi Colt a depasit alte noua modele care au intrat in finala competitiei organizate in comun de Asociatia Presei Auto din Romania (APAR) si Uniunea Ziaristilor si Editorilor Auto din Romania (UZEAR).



Dupa Mitsubishi Colt, care a avut 192 de puncte, s-au situat Citroen C4 (144 puncte), noua Skoda Octavia (142 de puncte) si Dacia Logan (140 de puncte).



In finala au mai fost prezente Fiat Idea, Hyundai Tucson, Kia Picanto, Opel Astra, Peugeot 407 si Seat Altea, dupa ce intr-o prima faza au intrat in concurs 30 de modele.



Pretul unui model Mitsubishi Colt este de 10.350 euro, acesta fiind pretul CIP, adica fara taxe vamale. Spre deosebire de masinile de teren ale producatorului nipon, modelul Colt este realizat in cadrul fabricilor din Europa si nu poarta taxe vamale.



Modelul Mitsubishi Colt desemneaza debutul producatorului nipon intr-un segment de piata unde nu a mai fost prezent pana acum - clasa mica. Acest segment este unul dintre cele mai disputate din Europa, in conditiile in care volumele de vanzari realizate in segment sunt foarte importante.



La fel ca si in cazul altor modele din clasa mica, Colt se adreseaza persoanelor tinere, independente, care doresc un automobil practic.



Platforma tehnica a masinii este aceeasi ca a modelului Smart ForFour, fiind produs la uzina Nedcar din Olanda.



Motorul cu care este echipat Mitsubishi Colt este de 1,3 litri, cu patru cilindri, si ofera o putere maxima de 95 de cai-putere si un cuplu maxim de 125 Nm, fiind echipat cu o cutie de viteze manuala in 5 trepte.



Colt are 3,87 metri lungime, aproape 1,7 metri latime si 1,55 metri inaltime, ampatamentul fiind de 2,5 metri, iar viteza maxima de 180 kilometri pe ora.



Masina anului in Europa in acest an a fost desemnata Toyota Prius. Anul trecut, mdoelul Fiat Panda a fost desemnat masina anului pe piata romaneasca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO