Auto

AFACEREA PASARELA. Cum şi-au adjudecat patru firme lucrările pe DN1, înainte ca procedura de achiziţie să fie finalizată. Şova: „Sesizaţi DNA, eu nu fac aşa ceva”

AFACEREA PASARELA. Cum şi-au adjudecat patru firme...

Autor: Gândul

16.08.2013, 13:44 1941

CNANDR a dat undă verde pentru ca patru firme să ridice patru pasarele pentru pietoni pe DN1 în localităţile din Azuga, Buşteni şi Comarnic înainte de a finaliza procedura legală de achiziţie publică şi a semna contractele cu acestea.

Societăţile au început lucrările exact în ziua în care a început  procedura de încredinţare directă şi a fost publicată invitaţia de participare, respectiv pe 6 august, deşi în documentaţie se preciza că ofertele au termen de depunere pe 7 august la ora 8:30.

Pe 7 august, lucrările au fost adjudecate chiar de companiile care se apucaseră de treabă înainte cu o zi, ele fiind cunoscute ca abonate la contracte cu statul.

Pentru cele patru pasarele statul plăteşte 400.000 euro. Surse din cadrul CNADNR au declarat pentru gândul că mai întâi constructorii s-au apucat de lucru şi abia apoi Direcţia Regională Bucureşti a CNANDR a demarat procedurile de achiziţie. Au fost contractate patru companii din Prahova care sunt abonate la licitaţiile publice.

Ministrul Marilor Proiecte, Dan Şova spune că nu „pândeşte licitaţiile” şi că nu e treaba lui să urmărească cum se cheltuieşte banul public. Directorul care a semnat documentele achiziţiei spune că nu este nimic ilegal, dar nu a fost în stare să spună dacă a semnat contractele pentru construcţia pasarelelor.

 Citiţi aici mai multe detalii

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO